Förbättrad träningseffekt av musik

Musik ger extra kraft under tuffa träningspass och kan göra att du klarar av den sista intervallen eller det sista tunga lyftet på gymmet. Genom att välja hörlurar av bra kvalitet som sitter bekvämt i dina öron kan du ta med dig musiken var du än befinner dig. När du lyssnar på musik från din mobil på träningspassen kan det ibland hända att du råkar tappa den i marken. För att skydda den mot fallskador är det därför bra att använda ett praktiskt mobilskal. På teknikdelar.se hittar du alla de iphone 11 tillbehör du behöver till din mobil till både bra priser och snabb leverans.

Musik ökar träningsmotivationen

Genom att lyssna på musik under träningen ökar motivationen och träningen känns lättare än den annars skulle gjort. Tack vare musiken blir träningen lättare och även löprundor på vintern blir mer lockande med dina favoritartister i öronen än ljudet av dina fötter mot asfalten.

Om du tränar löpning är ett bra tips att göra olika spellistor som passar till olika typer av pass. För det snabba intervallpasset passar snabb och intensiv musik medan spellistan för distansrundan bör vara långsammare men med en tydlig takt och tillräckligt med energi för att passet inte ska bli alltför lugnt. Varför inte också göra en spellista med avkopplande och meditativ musik för stretch efter passet? Stretch är annars något som många tycker är tråkigt och därför hoppar över. Med dina lugna musikfavoriter kan stunden direkt efter passet istället bli något att längta efter.

Nå dina resultat

För att nå de träningsresultat du vill ha måste du träna regelbundet, varierat och även successivt öka belastningen på träningen. Om du går på samma tre gruppass varje vecka eller kör samma styrkepass på gymmet kommer din kropp att anpassa sig efter den nivån och sluta utvecklas. För att bli starkare eller mer uthållig måste du öka antalet pass eller öka belastningen på de befintliga passen. Om du lyfter vikter och skivstänger är det enkelt att kontinuerligt öka viktbelastningen när du märker att du blir starkare, men på gruppträningspassen är det svårare. Ett tips är att försöka ta i mer även på gruppassen genom att till exempel hoppa högre eller göra striktare armhävningar eller öka motståndet på spinningcykeln. Om du tycker att det är svårt att öka intensiteten på passen kan du istället lägga till ytterligare ett träningspass varje vecka för att få bättre resultat. Välj gärna pass med instruktörer som har liknande musiksmak som du har för att få en extra kick till att ta i ordentligt på träningen. Om du styrketränar finns ofta motiverande musik i högtalarna men om du föredrar att lyssna på din egen musik under passet är det bara att ta med mobilen och sätta på ett par bra hörlurar och gå in i din egen träningsbubbla!