De mest streamade svenska artisterna

Det har aldrig varit så populärt med svensk musik som det är just nu. Allt fler artister sjunger på svenska och svensk pop har aldrig varit så inne. Det finns såklart många artister som är värda att nämna, men i den här delen har vi valt att fokusera på de artister som är mest lyssnade på just nu.

Veronica Maggio

Den ständigt aktuella artisten Veronica Maggio är en av de svenska artisterna som är de mest streamade just nu. Veronica Maggio föddes år 1981 i Uppsala och slog igenom 2006 med låten Dumpa mig. Därefter tog hennes karriär fart och hon har många hits i bagaget. Den senaste är låten Höghusdrömmar som släpptes år 2022.

Victor Leksell

En av listans yngsta personer, men också mest streamade är 25-åriga Victor Leksell som ursprungligen kommer från Torslanda. Han tävlade i TV-programmet Idol år 2017 men det var med låten Svag som släpptes år 2020 som har slog igenom för de stora massorna och blev en av de årets mest streamade låtar det året. Idag är han en av de mest populära svenska artisterna.

Miriam Bryant

Miriam Bryant föddes år 1991 i Göteborg och började ge ut musik år 2011, men då på engelska. Hon slog igenom med låten Push play år 2013. År 2015 blev hon folkkär då hon deltog i TV4:as succéprogram Så mycket bättre där hon började sjunga låtar på svenska. Sedan dess har Miriam bara släppt musik på svenska vilket har gjort att hon är en av de mest streamade svenska artisterna.

Hov1

Hov1 är en hiphop-popgrupp beståendes av medlemmarna Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Axel Liljefors Jansson och Dante Lindhe. De har varit aktiva som grupp sedan år 2015 och de slog igenom året därpå, bland annat med låten Hjärtslag. Sedan dess har de fortsatt leverera hits som gör att de hamnar på många topplistor över de mest streamade artisterna.