Musik för barnet när du är gravid

När man är på väg att bli förälder så vill alla att barnet ska ha så goda förutsättningar som möjligt för att kunna lyckas i livet. Vi föräldrar gör allt vid vår makt för att göra det lätt för barnen att erhålla de verktygen de behöver för att kunna få ett framgångsrikt men framförallt lyckligt liv. Blivande mammor som har sina barn i magen gör oerhört många uppoffringar för att barnet ska må så bra som möjligt. Att mammor begränsar sig själva och undviker allt som ens löper den minsta möjliga risken att påverka barnet negativt så gör de det.

Det finns många olika teorier om hur man ska ta hand om sin gravida mage för att barnet ska ha det så bra som möjligt. En av de senare teorierna är att låta barnet “Lyssna på musik”. Det finns en ofantlig mängd olika anledningar till varför musik är bra för oss och hur den påverkar oss positivt. Det är samma sak för barnen som ligger i magen, efter bara några veckors graviditet så har barnet utvecklat öron och kan således uppfatta vissa ljud. Sen att barnet knappast är vid medvetandet så finns det masa teorier om att barnets undermedvetna snappar upp musiken och således påverkas av den. Skulle barnet uppleva stress i magen och sparka runt en massa så är det många som hävdar att det är mycket effektivt att ta ett par hörlurar med lugnt piano gående in mot magen. Mozart och Bethoven är två klassiska kompositörer vars musik sägs höja intelligensen hos många.

När man t.e.x är gravid och flyttar så kan det vara en stressig miljö för barnet och då kan ljudet av lugnt spelande piano lugna ner barnet oerhört mycket.  Något annat som kan lugna ner barnet när man är gravid är att se till att flyttfirma.nu tar hand om hela ens flytt. Där så sköts allt väldigt professionellt och både du och ditt barn kommer att kunna känna er säkra.

Det är nog inte bara en eller två mammor som har spenderat stora delar av sin graviditet med att spela just Mozart eller Bethoven mot deras barn i magen. Just för att det kan finnas en chans till att barnet påverkas positivt. Det är bara ett av många exempel på hur barn i magen kan påverkas positivt av musiken och det är vi så glada över.